Noche de Carnaval

Juan Carlos Cáceres (September 4, 1936 – April 5, 2015)
Met hese stem en heidense innerlijke vlam, kijkt Cáceres met eigentijdse blik terug naar de oosprong van de tango.

Met zijn oeuvre wil Juan Carlos Cáceres een feit in het daglicht stellen dat ooit, volgens hem, opzettelijk werd verzwegen in de officiële geschiedenis: de Afrikaanse roots van de tango. Cáceres zingt met een vurige, hese en schreeuwende stem en speelt ook nog piano en trombone. In zijn zoektocht naar de voorgeschiedenis van tango, bewerkt hij milongas, candombes en murgas op een sterk ritmische basis, niet zonder humor en vol enthousiasme en optimisme.

Met Noche de Carnaval brengt Càceres een vernieuwde visie op de muziek van de eenentwintigste eeuw. Paradoxaal genoeg vergt deze visie postmodernisme, een hernieuwing van een muziek en een klank van meer dan een eeuw geleden, toen de tango vrolijk, feestelijk en populair was.

Voor zij die nog geloven dat er geen tango is zonder bandoneon, bedenk dan dat de muzikanten van de Guardia Vieja de bandoneon beschouwden als ’cosa gringo’ (voor buitenlanders). Eén van de belangrijkste critici van de bandoneon was Angel Villoldo, een beroemde pionier van de originele tango.
Het concept van de moderniteit heeft haar relevantie echter verloren: in de muziek van de vorige eeuw bevinden traditie en evolutie zich op gelijke hoogte.

Juan Carlos Càceres nodigt het publiek uit op een treinreis, vertrekkend in het jaar 1920 met de snelheid van een TGV. De euforie van de tango, gezongen en instrumentaal, voert het publiek mee tot een vreugdevolle en feestelijke eindbestemming.

Noche de Carnaval met

Juan Carlos Càceres . zang, piano, trombone en trompinette
Laura Caron . zang, cello, viool
Frederick Truet . sopraan, klarinet, dwarsfluit
David Marcos . claron-klarinet, coro
Javier Estrella . percussie, cajon, coro
Didier Smitz . banjo, ukulele, elektrische bas

Alle musici hebben meegewerkt aan de realisatie van de nieuwe CD. ‘Noche de Carnaval’, vanaf lente 2011 (label Mañana; distributie Naïve)

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)