Drops

Claire Goldfarb

Drops, een soloconcert voor cello en stem met composities van Claire Goldfarb en arrangementen van Arne Van Dongen, is onder andere geïnspireerd op de Prélude en de Sarabande van de 5de Cellosuite van J.S. Bach. Zoals een kleine stroom zich voedt met regendruppels, zo ademt Claire de haar omringende lucht in, waaruit volgt:

HerNO -- Een melodie met hoge pieken die geworteld is in de tijdloze klanken van de Hebreeuwse en Slavische taal.

Tangop -- Enkele la’s evolueren naar een tango.

Dripdrop -- Gestaag stapelt de dreiging zich op tot een storm …

Drops of Bach -- Enkele melodieën van Bach komen in haar op. Ze herhalen zich en worden een trance. Oriëntaalse invloeden weerklinken. Telkens verdwijnt Bach en komt hij terug, zoals een herinnering.

Naast de voorstelling is er ook de gelijknamige CD, uitgegeven in 2014.

-

Recensies ‘Or Propos’, het CD-debuut van Claire Goldfarb

[...] de 10 nummers op het album zijn zo veelzijdig en sfeervol dat ze de luisteraar meesleurt in een wereld van vervoering. Het konden stuk voor stuk ook filmsoundtracks zijn waardoor het album iets magisch meekreeg. Die magie is een pluim op de hoed van Claire Goldfarb waarvan wij hopen dat dit album binnenkort navolging krijgt. (Johan Dhaene - cd Or Propos)

Dit is een integere cd, zelfs een groeischijf met zeer veel lagen. Bij elke beluistering komt er steeds meer glans bij. Een koesterding dat inspiratie aanreikt bij het realiseren van mijn jongste schilderijen. Claire Goldfarb is een grote dame. Ik ben diep onder de indruk. (Geert Verbeke - cd Or Propos)

Un tout grand album est paru, une toute grande artiste est née, sans doute. (FV, RIFRAF 127 - cd Or Propos)

D'où vient cette voix qui passe par toutes les couleurs? Puis, tu disparais derrière ton instrument et la magie continue... Parfois on a envie de fermer les yeux, mais tes attitudes sont tellement expressives et belles qu'ils restent ouverts... Et tout à coup, voilà que tu nous fais chanter... L'extase continue! Et de voir ton émerveillement de nous voir participer... Merci! (Fabienne Huberland - concert Or Propos)

Drops met

Claire Goldfarb . cello en zang

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)