Solo

Osama Abdurasol

Laat u meevoeren in de muzikale wereld van qanunspeler Osama Abdurasol. Enkele seconden heeft deze topmuzikant maar nodig om elk soort publiek voor zich te winnen. Keer op keer raakt men gebiologeerd door de bijna magische snaren van de qanun en de sfeer uit 1001 nacht die Osama Abdurasol ermee weet op te roepen.

Osama verweeft oude klanken uit Babylon met invloeden uit de jazz en de klassieke wereld. In zijn spel en composities vind je zowel het meesterschap uit het oude Irak, als de creativiteit en de open blik van de kosmopoliet terug. Zijn veelzijdigheid en meesterschap leverden hem in 2013 de cultuurprijs van Stad Gent op.

-

Osama Abdurasol werd geboren in Babylon (Irak). Hij is muzikant, componist, producer en beeldend kunstenaar. Osama speelt gitaar en ud, maar het is vooral op de qanun dat hij zowat overal in België en Europa te zien en te horen is. Hij werkte o.a. samen met Dirk Brossé, Goran Bregovic, Lucilla Galeazzi, Tom Robenson, BJ Scott, Wannes Van de Velde, Luc de Vos, Arifa, Olla Vogala, Melike, Oblomow, Djamel, Nahdha, Mesopotamia, Weshm, Lula Pena, Elftwelvtrio, Jahida Wehbe, Ghade Shbeir, Woestijn 93, Les ballets C de la B, Arifa en vele anderen.

Solo met

Osama Abdurasol . qanun

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)