From Shell to Sax

Luis Márquez / ensemble Mezcal


Onder leiding van de gerenommeerde Maestro Zacharias Segura( Muzikale Directeur van het Nationaal Ballet voor Folklore) kwam Luiz Márquez (° Mexico) voor het eerst in contact met de etnische muziek. Het beroerde hem diep en startte een nooit gestaakte zoektocht naar zijn etnische muziekverleden.
Deze zoektocht leidt Márquez tot het project From Shell to Sax, waarin hij aantoont dat oermuziek en hedendaagse muziek perfect kunnen samenklinken.

From Shell to Sax slaat de brug tussen jazz en de pre-Hispaanse muziek, illustreert hoe verrijkend multiculturele muziek kan zijn.

Om dit te bereiken wordt er onder andere gespeeld op authentieke pre-Hispaanse instrumenten, waarvan enkele zo zeldzaam zijn dat er wereldwijd slechts enkele exemplaren van bestaan.

From Shell to Sax is zowel een muzikale als culturele ontdekkin

From Shell to Sax met

Luiz Màrquez . componist, schelp, fluiten, pre-columbiaanse percussie en saxofoons
Renato Màrquez . viool, gitaar ,voc en percussie
Johan Joris . schelp, water drums en percussie
Tars Lootens . piano
Eric Neels . gitaar
Jouni Isoherranen . bas

Optie
Ximena Arroyo (Mex) . dans

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)