The soul of klezmer

Kleztory

Net als hun muziek is Klzetory een kleurrijke mozaïek van culturen (Russisch, Canadees, Quebecois, Moldavisch), muzikale achtergronden (academisch en autodidact) en voorliefdes (klassiek, hedendaags, jazz, blues, country en folk).

Met verenigde talenten staan deze zes muzikanten met emotie en virtuositeit op het podium, helemaal in de geest van klzemer. Met innovatieve arrangementen vindt Kleztory een evenwicht tussen de authenticiteit van de originele composities en hun eigengereide stijl.

Met hun laatste album 'Arrival' verruimen ze hun horizonten en begeven zich een stap buiten de grenzen van het traditionele klzemerrepertoire. Het album biedt een mix van traditionele composities uit Moldavië, Bessarabië en Servië, en eigen composities, alles geërrangeerd in Klzetory-stijl: met de fijnzinnigheid en virtuositeit.

(fotografie: Louise Leblanc)

--

« … Sweet nostalgia mixed with wild harmonies … The sound of Kleztory expresses their unique sensitivity combined with a true authenticity of interpretation … »
Marie-Hélène Proulx Voo.ca, le média de la relève culturelle, Montreal

The soul of klezmer met

Elvira Misbakhova . viool
Airat Ichmouratov . klarinet
Dany Nicolas . gitaar
Mark Peetsma . contrabas
Mélanie Bergeron . accordeon

Media
  • Banjo Hora
  • Freylekh Yidelakh

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)