The Afghan project

Constantinople


De wegen van Constantinople en Homayoun Sakhi kruisten elkaar voor de eerste maal in Montréal in 2007. Sindsdien verdiepen zij zich in de muzikale erfenis van Afghanistan en Perzië en verfijnen zij hun dialoog.

De meesters van de afghaanse muziek hebben hun rijk artistiek patrimonium kunnen behouden ondanks de repressie van het taliban regime dat elke kunstvorm verbiedt. Meerdere artiesten zijn tot ballingschap veroordeeld.
Homayoun Sakhi is geboren in Kaboul in 1976 in een invloedrijke muzikale familie. Hij ontwikkelde een eigen stijl die de rijkdom van de afghaanse muziek verbindt met het mysticisme en de precisie van de klassieke muziek uit Noord- Indië.

Als brilliant en charismatisch virtuoos werd hij verschillende malen uitgenodigd in het prestigieuze Théâtre de la ville de Paris. Het franse tijdschrift Les Inrockuptibles bevestigd het: "Attention, géant ! Ce type est à découvrir sans plus tarder".

Dit concert belooft een verfijnde ontmoeting te worden tussen de Orient: de geleerde perzische muziek (ghazal)en de klassieke muziek uit Afghanistan en Indië (raga).
Een niet te missen gelegenheid om deze rijke muzikale traditie te ontdekken.
Een uniek moment van puur genot.

The Afghan project met

Constantinople

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)