Tango de Astillero

Astillero
vernieuwende composities die een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van de hedendaagse tango.

De tango is aan zijn zoveelste wedergeboorte bezig. Astillero is een relatief jong septet met een gepassioneerd, agressief en compact geluid. Associaties met Orquesta Típica Fernandez Fierro wellen op. Niet zo raar, want Astillero is een vroege afsplitsing van dit orkest. Ook hun muziek past in de traditie van Osvaldo Pugliese, de grootheid uit de hoogtijdagen van de tango: een vergelijkbaar ritmegevoel, maar feller en heftiger, niet alleen muzikaal en tekstueel, maar ook qua presentatie.

De jonge tangoformatie Astillero werd opgericht in 2006 in het Argentijnse Buenos Aires. Hun sound is compact en hun ritmes zijn dwingend snel. Astillero's tango is innovatief, zowel instrumentaal als vocaal. Astillero is een orquesta atipica: het bestaat uit een zanger, twee bandoneonspelers, een violist, een cellist, een contrabassist en een pianist.

Als tangoformatie staat Astillero ver van wat we in ons collectief bewustzijn associëren met tango. Al gaat het allemaal om klassieke tango-instrumenten, de line-up met twee bandoneons is zeer vernieuwend. Astillero speelt geen oude tango's, enkel eigen composities. Hun repertoire bestaat uit nieuwe tango's, zowel instrumentale als gezongen tango's, die een uitdrukking zijn van hun identiteit en onlosmakelijk verbonden zijn met het hedendaagse leven. Dankzij hun rijke muzikale ervaring hebben ze de kans gekregen om les te geven aan verschillende instellingen in Argentinië (School voor Populaire Muziek in Avellaneda, Conservatorium Argentino Galvan, Nationale Tangoacademie). Daarnaast hebben ze twee jaar geleden een eigen school opgericht met andere jonge tangomuzikanten: de Orlando Goni School.

Astillero toert regelmatig in het buitenland waar de groep al heel wat erkenning gekregen heeft - in Europa worden ze zelfs jaarlijks uitgenodigd. In de zomer van 2007 gaven ze 25 concerten in steden als Amsterdam, Madrid, Londen, Parijs, Györ, Wenen, Hamburg, Kopenhagen en Zürich. In oktober 2008 speelden ze t.g.v. het wereldmuziekfestival Womex in Sevilla.

Astillero heeft momenteel 1 album uitgebracht met als titel Tango de Astillero (2006, label De Puerto Producciones). Zowel het publiek als de pers onthaalde het album vol enthousiasme. Eind 2008 komt hun tweede cd uit: Sin descanso en Bratislava (Glosas fuera de tiempo). Het album omvat dertien nieuwe composities en een bonus track met tangomeester Leopoldo Federico als special guest.
Sommige van deze composities zullen deel uitmaken van een Romeo & Juliet productie van TFP Productions, dat vanaf januari 2009 gedurende acht weken in het Londense Wilton's Music Hall zal staan. Astillero zal er live als de centrale focus van het werk optreden.

Tango de Astillero met

Julián Peralta . piano
Mariano Gonzalez Calo . bandoneon
Adolfo Trepiana . bandoneon.
Luciano Falcón . cello
Martijn van der Linden . viool
Federico Maiocchi . contrabas
Miguel Suarez . zang
Alejandro Diez . visuals

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)