Doumale, la musique de Issa Sow

Issa Sow
het is niet minder dan een ode aan de viool, met de muziek van issa sow als kloppend hart.

De muziek van Issa Sow staat vrijwel synoniem voor de rijke traditie van de peulhviool. In 2004, na een concert van Hamdallaye, een Senegalees-Vlaams project van Vredeseilanden, ontmoette Issa Wouter Vandenabeele in de AB in Brussel. Ze besloten hun vioolklanken en stijlen te combineren, wat leidde tot een concertreeks, aanvankelijk als duo, later ook met de muzikanten van onder andere Olla Vogala.

In 2008 namen ze voor homerecords.be een CD op die in mei 2009 werd uitgebracht. Het gaat hoofdzakelijk om muziek van Issa Sow, gebaseerd op de traditionele, klassieke muziek uit West-Afrika van de Pheul, gearrangeerd door Wouter Vandenabeele, opgenomen samen met 15 violisten, Malick Pathé Sow, Bao Cissoko, Oumar Ka, Fadel Sow, Mola Sylla, Abou Diouba…Hoewel deze muziek uitzonderlijk is en steunt op een lange en oude traditie is deze helaas nog vrij onbekend.

In december 2008 speelden zij reeds enkele concerten in Dakar, o.a. voor RTS nationale radio en tv in Saint Louis, Senegal. In 2009 volgden enkele cd-voorstellingen in België en Nederland, gevolgd door een concerttournee in de Vlaamse culturele centra in 2010.

Issa, afkomstig uit Noord Senegal / Mauritanië, woont ondertussen al ongeveer 10 jaar in België. Hij werkte o.a. met Baaba Maal, Malick Pathé Sow, het Nationaal Orkest van Senegal en Diawn.

Doumale, la musique de Issa Sow met

Issa Mbaye Diary Sow . nianiooru
Serigne M. Gueye . percussie
Bao Cissoko . kora
Malick Pathé Sow . hoddu en zang
of Mola Sylla of Abou Diouba . zang
Omar Ka . zang
Tom Theuns . gitaar
Wouter Vandenabeele . viool en arrangementen
en … 10 strijkers

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)