Amplitude

Danças Ocultas

Artur Fernandes, Filipe Cal, Filipe Ricardo en Francisco Miguel vormen een uniek kwartet dat het publiek over de gehele wereld met verbazing vervult, hen verleidend met de klank van het diatonische accordeon, een instrument dat zij op een bijzonder originele manier benaderen en uitdiepen. Het allernieuwste resultaat hiervan is het welluidende Amplitude (2016) dat zij live vertolken als kwartet, met een lokaal orkest of Alento (2011) geflankeerd door zangeres en celliste Dom la Nena.

Dom La Nena (Dominique Pinto) is een jonge Braziliaanse celliste, zangers en song-writer die haar jeugd in Brazilië, Frankrijk en Argentinië heeft doorgebracht. Op haar 25ste heeft zij reeds een indrukwekkend palmares, waaronder optredens met Jane Birkin, Camille, Jeanne Moreau en Etienne Daho. Haar debuutalbum 'Ela' (Six Degrees Records, 2013) werd gecoproduceerd door de Franse singer-songwriter Piers Faccini en werd veelgeprezen. In 2015 volgde 'Soyo', gecoproduceerd door de Braziliaanse singer-songwriter Marcelo Camelo. Met haar hemelzoete stem wekt zij bewondering, haar composities laten de fragiliteit horen van iemand die op jonge leeftijd vervreemde van haar roots.

Danças Ocultas werd vereerd met de vraag een speciale set te spelen op het Womex Festival en kreeg een staande ovatie van het publiek in het Chiang Kai-Shek Cultural Center in Taiwan. Het zijn slechts twee voorbeelden van hoe het publiek zich herkent in hun universele geluid.

Amplitude met

Artur Fernandes . diatonisch accordeon
Filipe Cal . diatonisch accordeon
Filipe Ricardo . diatonisch accordeon
Francisco Miguel . diatonisch accordeon

Optioneel
Lokaal orkest . NTB
Dom la Nena . zang, cello

Media
  • Amplitude
  • Danças Ocultas
  • Danças Ocultas & Dom la Nena

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)