Nordland

Vocal Art

In ‘Nordland’ brengt Vocal Art enkel muziek van boven de poolcirkel. Oude folksongs maar ook nieuwe muziek op teksten van Petter Dass, die ‘de Shakespeare van Noorwegen’ wordt genoemd. Laat je meeslepen door de rijke stemmenpracht, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen.

Tore Johansen (trumpet), born 1977 in Bodø, Norway. Educated from Trondheim Conservatory of Music, department of jazz studies 1996-2000.
He has worked with musicians such as Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog and John Surman, John Taylor, Hal Galper, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, Anders Jormin, Andy Sheppard and Knut Riisnæs to name a few. Played in the Trondheim Jazz Orchestra with Chick Corea and Erlend Skomsvoll and on other projects with Bendik Hofset, Eirik Hegdal and New York Voices.

Johansen has written music for and played with Vocal art regularly the last years.

--

"De naam van het ensemble doet niet meteen een belletje rinkelen en doet niet vermoeden dat ze uit het hoge noorden komen, maar Vocal Art is een juweeltje van een ensemble. In de kathedraal van Hasselt werd een intieme setting opgesteld en maakten de 5 stemmen en de fantastische, subtiele trompet van Tore Johansen maximaal gebruik van de totale galmende ruimte van de kerk. Het programma “Nordland” was minutieus en super ingenieus afwisselend samengesteld en volgde een historisch opzet: beginnen met een oude hymne uit de periode 800-1000 uit tot de verbeelding sprekende Orkney eilanden over barokschrijver Petter Dass over een sami “yoik” en tot slot een stukje uit Tore Johansens’ Requiem uit 2015. Puur vocaal genot uit een mysterieus land, waarbij je de tijd en de fljorden voorbij ziet glijden. De uitvoering was hemels en in tune en bracht het publiek in hogere sferen, van begin tot eind. Hééél erg mooi. Om bij weg te smelten." Concert Vocal Art met Nordland, 28 oktober 2018, Hasselt, voor CCHA

Nordland met

Karoline Åseng . sopraan
Soetkin Baptist . mezzosopraan
Kristian Krokslett . tenor
Mikael Rönnberg . bariton
Henrik S. Dagfinrud . bas

Tore Johansen . trumpet

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)