Impression soleil couchant

Soetkin Baptist & Anne Van den Bossche
Aangrijpend, nu eens in fragiliteit, dan weer in kracht, als een hemels visioen.

In hun voorliefde voor het Franse lied en Frans chanson in het bijzonder, het zoete elan waarmee zij op het podium staan en de beleving ervan vinden Soetkin Baptist en Anne Van den Bossche hun gelijke.

Met Impression soleil couchant brengen Soekin Baptist en Anne Van den Bossche een veelzijdig programma met impressionistische liederen van Gabriël Fauré en Claude Debussy, afgewisseld met enkele piano intermezzi van tijdgenoten en Frans chanson.

Zo nemen zij u mee in hun rijke klankwereld, vol van indrukken, kleur, emotie en extase.

Hun uitvoering is aangrijpend, nu eens in fragiliteit, dan weer in kracht, als van een hemels visioen.

(fotografie: Io Cooman)

-

Soetkin Baptist (mezzosopraan, °27 juni 1985) startte in 1994 haar muzikale opleiding in Galmaarden, waar ze viool en later ook zang volgde. Daarnaast zong ze in verschillende ensembles en koren, waaronder Innamorati di Musica. In 2003 zette ze haar studies voort bij het Lemmensinstituut te Leuven... lees meer

Van september 2013 verbleef Soetkin voor een jaar in Noorwegen waar ze onder meer werkte aan een eigen repertoire dat zij vanaf maart 2015 live zal voorstellen aan het publiek.

Anne Van den Bossche (piano) behaalde haar diploma aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel bij Jean-Claude Vanden Eynden. Zij vervolmaakte haar studies bij Paul Badura-Skoda aan de Hochschule für Musik van Wenen en werd later Laureate van de befaamde DEXIA en TENUTO- wedstrijd. Zij speelde tal van concerten als soliste met het Nationaal Orkest van België onder leiding van Frédéric Devreese in Frankrijk, Spanje, Nederland en Joegoslavië, Italië, Duitsland, Luxemburg. Anne Van den Bossche heeft een voorliefde voor de kamermuziek en het Lied in het bijzonder, hetgeen weerspiegeld wordt in haar uitgebreide repertoirelijst. Zij is eveneens vaste begeleider in het Conservatorium van Mons.

Impression soleil couchant met

Soetkin Baptist . zang
Anne Van den Bossche . piano

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)