Mit Desen Nyeuwen Iare

Rans
kerstliederen uit de lage landen

Veel van de nu nog altijd populaire Nederlandstalige kerstliederen dateren eigenlijk al uit de Middeleeuwen, de late Renaissance of vroege barok. Die oude bronnen bieden niet alleen bekende evergreens, maar ook heel veel onbekende liederen met minstens evenveel charme en karakter.

Zo zijn Mit desen nyeuwen iare of Wel lieve herderkens vertederende getuigen van volkse devotie. Wat zang wat klang of Kinder swijcht laten dan weer horen dat er in kerstmuziek ook behoorlijk veel ‘ambiance’ kan zitten.

Paul Rans vormde zijn ensemble om dit programma op CD te zetten voor BRT Radio 2. Dat was in 1989.

Sindsdien is het repertoire blijven evolueren en elk jaar opnieuw wordt het in hoge mate geappreciëerd - wonderlijk mooie muziek, doorweven met enkele even wonderlijke verhalen over de kerstbeleving door de eeuwen heen.

Mit Desen Nyeuwen Iare met

Paul Rans . zang en luit
Philippe Malfeyt . luiten, cister, hakkebord, trom
Piet Stryckers . viola da gamba, vedel, draailier
Paul Van Loey . blokfluiten, dulciaan

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)