Los niños de la guerra

Vlernika

In 2007 was het precies 70 jaar geleden dat een grote groep Spaanse vluchtelingen- kinderen in België onderdak vond. De tol van de Spaanse burgeroorlog was groot…

Muzikant en stadscomponist Dick van der Harst, cineast Fabio Wuytack en scenarist Brecht Vanmeirhaeghe slaan de handen in elkaar om rond het thema een multimediaal kunstwerk te maken.
Fabio Wuytack is een jonge filmmaker die zijn talent al bewees met de korte documentaire Made in Italy, een prijsbeest op nationale en internationale festivals. Met nieuwe opnames en archiefmateriaal van de Filmoteca Vasca giet hij het verhaal van de vluchtelingen in een beeldverhaal dat emotie, geschiedenis en verbeelding doorkruist.

Dick van der Harst staat bekend om zijn vakmanschap, zin voor experiment en de multiculturele dimensie in zijn repertoire. Invloeden uit de Jazz, klassieke en volksmuziek zijn hem niet vreemd. Deze muzikant, arrangeur en componist zet zijn muzikale fantasie aan het werk en put uit het traditionele, Baskische folkrepertoire om de thematiek van de film in een muziekstuk weer te geven. De componist en de filmmaker werken als artistieke tandem heel nauw samen waardoor klank en beeld als het ware één geheel vormen.

De muziek wordt live gebracht tijdens de vertoning van de film door een koor en een orkest onder leiding van Dick van der Harst. Hijzelf neemt ook de bandonium, de tible en de doedelzak voor zijn rekening. De andere muzikanten zijn Jeroen Verleden, Gil Repond, Kurt Bude, Jean-Philippe Poncin, Bart Maris, Wim Konink en Frank Van Eycken. Het koor is samengesteld uit Els Van Laethem, Esme Bos en Paola Bartoletti.

Deze Vlaamse muzikanten krijgen ondersteuning van enkele Baskische muzikanten: twee txalapartaspelers, Ander Barrenetxea en Felipe Ugarte, de zangeres Maddi Oihenart en de musicoloog Juan Mari Beltran.


Een productie van Trefpunt Gent

Los niños de la guerra met

Dick van der Harst . bandonium, tible en doedelzak
Jeroen Verleden . tuba
Gil Repond . trombone
Kurt Bude . saxofoon en klarinet
Jean-Philippe Poncin . klarinet en tonora
Bart Maris . trompet
Wim Koninck . slagwerk
Frank Van Eycken . slagwerk
Els Van Laethem . zang
Esme Bos . zang
Paola Bartoletti . zang

Ander Barrenetxea . txalaparta
Felipe Ugarte . txalaparta
Maddi Oihenart . zang
Juan Mari Beltran . bandoneon, doedelzak en tible

+ 3 technici

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)