Resonance

Quentin Dujardin, Samuel Cattiau, Matthieu Saglio & Léo Ullman

Samuel Cattiau (contratenor) en Quentin Dujardin (gitaar) componeerden samen melodieën voor gitaar en zang, geïnspireerd op teksten en oud muzikaal werk van de 12de tot de 18de eeuw. Liederen die zingen en gezongen worden, repetitief, hypnotiserend. In deze geest en met grote vrijheid ondernemen Samuel Cattiau en Quentin Dujardin een muzikale expeditie doorheen tijdloze thema's. De kwetsbaarheid tussen vriendschap en liefde en het antagonisme tussen man en vrouw, gesuggereerd door de stem van een contratenor.

In trio of kwartet met Matthieu Saglio en/of Léo Ullman eigenen ze zich de harmonie en melodie toe van teksten zoals Cantigas de Santa Maria, de Italiaanse antieke aria’s, werken van Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia, John Dowland en Henri Purcell. Ideale werken om de Oude Muziek te doorgronden en te laten herleven. Die artistieke zwerftocht leidde hun werk naar plaatsen die omwille van hun architecturale klank met de Oude Muziek zijn verbonden, zoals Domaine de La Peyrelle (FR), Kasteel Laclaireau (BE), de Basiliek van St Maximin la Sainte Baume (FR) of de cisterciënzer abdij van Orval (BE). Die plaatsen weerklinken. Het publiek ervaart de nauwe band tussen het gespeelde repertoire, de plaats en het geluid. Het oeuvre komt des te meer tot zijn recht op historische locaties -abdijen, kerken, kastelen-, maar ook op openbare plaatsen of privé.

In januari 2018 wordt een live opname gemaakt van het concert van het kwartet, in een avant première in het Noirlac Abbey Festival (Fr). Het album van dit concert wordt uitgebracht in oktober 2018.

(Forografie: Nanou Bouillet)

Resonance met

Samuel Cattiau . contratenor
Quentin Dujardin . klassieke gitaar
Matthieu Saglio . cello (trio en/of kwartet)
Léo Ullmann . viool (trio en/of kwartet)

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)