Het Duitse lied

Cécile Kempenaers & Frederik Croene
een sopraan en een pianist vertolken klassiek werk, van Mozart en Schubert tot Schumann.

De sopraan, Cécile Kempenaers, geboren te Turnhout, studeerde zang bij Mireille Capelle en Rolande van der Paal aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent. Later vervolmaakte ze zich bij Margreet Honig (Amsterdam), Ingrid Voermans (Den Haag) en Jutta Schegel (Berlijn).

Ze is hoofdzakelijk solistisch actief op concertant gebied en werkt o.a. samen met dirigenten zoals Philippe Herreweghe, Marcus Creed, Attilio Cremonesi, Enrico Onofri, Hans Christoph Rademann, Paul Dombrecht, Daniel Reuss,... en met barokorkesten zoals bijv. Collegium Vocale Gent, Akademie für alte Musik Berlin, Freiburger Barockorchester, Il Fondamento en Ensemble 1800, waarmee ze zowel concertant als ook op talrijke CD-opnamen te horen is met werken van Schütz, Buxtehude, Landi, Monteverdi, Bach, Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell, Boccherini, Vivaldi, Mendelssohn e.a

In Dusapins hedendaagse opera 'Medea' vertolkte ze de '2de Medea Stimme' in een co-productie met Sacha Waltz & Guests in het Grand Théâtre de Luxembourg (mei 2007) en in de Staatsoper Unter den Linden, Berlin (sept. 2007 en aug. 2008)

Cécile Kempenaers zingt eveneens in verscheidene ensembles zoals Zefiro Torna, Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel), Vocalconsort Berlin, Capella de la Torre (Duitsland), Orlando di Lasso Ensemble (Duitsland), Akadêmia (Françoise Lasserre, Frankrijk), Arsys (Pierre Cao, Fr.) Cappella Amsterdam (Daniel Reuss), The Amsterdam Baroque Choir (Ton Koopman), Balthasar Neumann Ensemble (Thomas Hengelbrock, Duitsland ) e.a.

-

Als klassiek geschoold pianist stelt Frederik Croene [België, °1973] consequent de geijkte paden van de pianotraditie in vraag. Dat resulteert in concerten met een ongewone programmatie waarin deze traditie zich moet verantwoorden ten opzichte van de hedendaagse muziek en niet omgekeerd. Hij speelt dan ook niet louter partituurmuziek maar engageert zich ook voor ongewone projecten waarin de scheidslijn tussen componist en uitvoerder vervaagt.

Met traditionele pianorecitals trad hij op in Estland, Slovakije, Rusland, Hongarije, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Daar bracht hij telkens ook diepgravende uitvoeringen van Belgische muziek waarvoor hij in 2005 dan ook de Pelemansprijs mocht in ontvangst nemen. In 2002 won hij ook de Sabam-prijs op de Orfeuswedstrijd voor de vertolking van hedendaagse pianomuziek.

Hij werkt regelmatig samen met het Spectra-ensemble, maakt deel uit van het tango-ensemble OrquestAtípica, gaf concerten met o.a. Tomma Wessel, Benjamin Dieltjens, Arne Deforce, Boyan Vodenitcharov, Gudrun Vercampt ... Momenteel geeft Frederik Croene les aan de muziekacademies in Gentbrugge en Tweebruggen in Gent.

Het Duitse lied met

Cécile Kempenaers . zang
Frederik Croene . piano

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)