Requiem

Vocal Art, Tore Johansen & Espen Berg (NO)

Na het succes van hun Belgisch debuut in oktober 2018 en een Belgische tour in januari 2020 komt Vocal Art opnieuw naar België, in het gezelschap van Tore Johansen en Espen Berg.

Vocal Art brengt de integrale uitvoering van het Requiem ten berde, samen met ander werk van van Tore Johansen.

Laat je meeslepen door de rijke stemmen pracht van Vocal Art, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen en het virtuose pianospel van Espen Berg.

Tore Johansen (trompet), geboren in 1977 in Bodø, Noorwegen, studeerde in de afdeling jazz van 1996 – 2000 aan het Trondheim Conservatory of Music. Hij werkte samen met tal van muzikanten zoals Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog and John Surman, John Taylor, Hal Galper, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, Anders Jormin, Andy Sheppard en Knut Riisnæs, om er maar enkele te noemen.

Espen Berg (piano), geboren in 1983 in Hamar, Noorwegen, studeerde af aan de NTNU’s hoog aangeschreven jazzdepartement in 2008. Hij is lector aan NTNU jazz sinds 2007 en werkt hierbij met enkele van de beste en meest creative jazzstudenten van Noord-Europa. Espen is één van Noorwegens toppianisten.

--

"De naam van het ensemble doet niet meteen een belletje rinkelen en doet niet vermoeden dat ze uit het hoge noorden komen, maar Vocal Art is een juweeltje van een ensemble. In de kathedraal van Hasselt werd een intieme setting opgesteld en maakten de 5 stemmen en de fantastische, subtiele trompet van Tore Johansen maximaal gebruik van de totale galmende ruimte van de kerk. Het programma "Nordland" was minutieus en super ingenieus afwisselend samengesteld en volgde een historisch opzet: beginnen met een oude hymne uit de periode 800-1000 uit tot de verbeelding sprekende Orkney eilanden over barok schrijver Petter Dass over een sami "yoik" en tot slot een stukje uit Tore Johansens' Requiem uit 2015. Puur vocaal genot uit een mysterieus land, waarbij je de tijd en de fljorden voorbij ziet glijden. De uitvoering was hemels en in tune en bracht het publiek in hogere sferen, van begin tot eind. Hééél erg mooi. Om bij weg te smelten." Concert Vocal Art met Nordland, 28 oktober 2018, Hasselt, voor CCHA

(foto: Krisjanis Mezulis)

Requiem met

Vocal Art zang
Tore Johansen trompet
Espen Berg piano

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)