Requiem

Vocal Art (NO) met Tore Johansen

Na het succesvolle onthaal van Vocal Art tijdens hun belgisch debuut in oktober 2018 en een belgische tour in januari 2020 plant Vocal Art om samen met Tore Johansen opnieuw naar België af te zakken.

We verwachten de integrale uitvoering van het Requiem van Tore Johansen, samen met ander werk van boven de poolcirkel: oude folksongs en nieuwe muziek op teksten van Petter Dass, die 'de Shakespeare van Noorwegen' wordt genoemd, maar ook nieuw werk van Tore Johansen.

Laat je meeslepen door de rijke stemmen pracht van Vocal Art, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen.

Tore Johansen (trompet), geboren in 1977 in Bodø, Noorwegen, studeerde in de afdeling jazz van 1996 – 2000 aan het Trondheim Conservatory of Music. Hij werkte samen met tal van muzikanten zoals Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog and John Surman, John Taylor, Hal Galper, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, Anders Jormin, Andy Sheppard en Knut Riisnæs om er maar enkele te noemen. Hij trad op met het Trondheim Jazz Orchestra samen met Chick Corea en Erlend Skomsvoll en voor andere projecten samen met Bendik Hofset, Eirik Hegdal en New York Voices.

De laatste jaren schreef Johansen regelmatig muziek voor en speelde met Vocal art.

--

"De naam van het ensemble doet niet meteen een belletje rinkelen en doet niet vermoeden dat ze uit het hoge noorden komen, maar Vocal Art is een juweeltje van een ensemble. In de kathedraal van Hasselt werd een intieme setting opgesteld en maakten de 5 stemmen en de fantastische, subtiele trompet van Tore Johansen maximaal gebruik van de totale galmende ruimte van de kerk. Het programma "Nordland" was minutieus en super ingenieus afwisselend samengesteld en volgde een historisch opzet: beginnen met een oude hymne uit de periode 800-1000 uit tot de verbeelding sprekende Orkney eilanden over barok schrijver Petter Dass over een sami "yoik" en tot slot een stukje uit Tore Johansens' Requiem uit 2015. Puur vocaal genot uit een mysterieus land, waarbij je de tijd en de fljorden voorbij ziet glijden. De uitvoering was hemels en in tune en bracht het publiek in hogere sferen, van begin tot eind. Hééél erg mooi. Om bij weg te smelten." Concert Vocal Art met Nordland, 28 oktober 2018, Hasselt, voor CCHA

(foto: Krisjanis Mezulis)

Requiem met

Het Requiem zal gebracht worden door 5 of 6 zangers, 2 of 3 instrumentisten en Tore Johansen op trompet.

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort