Kezming Pool

Klezmic Zirkus
De ritmes zetten in beweging, de melodieën spraken tot het hart, de soms gedetailleerde structuren spreken tot het intellect. Een aanstekelijk groot plezier!

Ga kopje onder en houd de adem in! Traditionele stukken worden aan een klezmickuur onderworpen en zorgen met de nieuwe composities van de hand van Aurélie Charneux voor het typische ritme en de atmosfeer van Klezmer. De energie schurkt aan tegen rock, de klank is iets meer elektronisch maar het blijft zeer organisch en tezelfdertijd compact.

Geduldig en vol van plezier heeft Klezmic Zirkus een nieuwe taal ontwikkeld, 250 live optredens lang row (Esperanzah, Dranouter, La Semo, Un soir autour du Monde, …). Hun derde album, Kezming Pool, is verschenen op 26 september 2012. Eerder verschenen Vitamine K in 2007 en 13 Chemin des Mandarines in 2010, allen bij homerecords.be.

Klezmic Zircus waart een eigen weg tussen traditioneel en hedendaags, gestructureerd en geïmproviseerd. Ongebreidelde ritmes stromen doorheen je lijf, melodieën vragen ten dans... Klezmic Zirkus is om vol overgave van te genieten.

-

België is gezegend met een nieuwe spraakmakende klezmergroep: Klezmic Zirkus. Bij hun debuutalbum Vitamine K passen drie trefwoorden: dynamisch, avontuurlijk en overrompelend. Op dit instrumentale album vormt klezmer de rode draad, maar je hoort evengoed folk, jazz, rock, dubb, reggae, avantgarde en een enkele keer een vleugje klassiek in de vorm van een verwijzing naar 'Eine Kleine Nachtmusik' van Mozart. En dat alles in een onweerstaanbaar wervelende melting pot, van knappe arrangementen die geregeld een glimlach oproepen. (Folkforum - 19/12/2006, Henk - CD Vitamine K)

Klezmic Zirkus is een vijfkoppige formatie afkomstig uit Wallonië/Brussel. De vier heren en één dame zijn al een tijdje met mu-ziek bezig in diverse groepen en als componist/muzikant voor verschillende projecten waaronder kortfilms, toneelvoorstellingen en jeugdtheater. Ze gaan nu door het leven als Klezmic Zirkus.
…Zoals uit de naam af te leiden valt, hebben we met een groep te maken die klezmer en Oost-Europese muziek brengt. Niets is minder waar maar er is toch nog heel wat meer aan de hand. Dit is niet zomaar de zoveelste balkan band. Pas na meerdere beluisteringen geeft deze plaat al zijn geheimen prijs en dat zijn er heel wat. […] Deze heerlijke, instrumentale cocktail van allerlei feestelijke muziek is hierbij warm aanbevolen. (Ben Vanhoegaerden - mazzmusikas 081)

Kezming Pool met

Aurélie Charneux . klarinet en composities
Julien de Borman . diatonisch accordeon
Adrien Lambinet . trombone en tuba
Pierre Greco . contrabas
Wouter Roggemans . drum

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)