Canti di a terra

Constantinople met Barbara Furtuna


Hun verlangen om met polyfonische gezangen te werken was groot. Gezangen die bedoeld zijn te weerklinken tussen weidse valleien en bergen, in zonovergoten landschappen, met daaromheen de zee die alles verenigt.
Canti di a terra maakt Constantinople haar publiek deelachtig van het muzikale, menselijke en spirituele dat zich ontspint tussen hen, de muzikanten, en de vier vocalisten van Barbara Fortuna.

De vocale kunst van het koor klinkt eeuwenoud. Hoewel het collectief haar inspiratie diep in de traditie vindt, onderscheidt zij zich op de grote Europese podia door haar hedendaagse interpretaties en nieuwe composities. Voor deze reis naar het hart van het Mediterraans gebied en de overweldigende vocale polyfonie van de soms heilige, soms seculiere liederen van Corsica kon Constantinople zich geen betere metgezel dan Barabara Fortuna indenken. Deze Corsicaanse liederen worden gebracht in combinatie met improvisaties, muzikale impressies en enkele geherinterpreteerde Mediterraanse composities uit het repertoire van de 14de en 17de eeuw.

Canti di a terra met

Kiya Tabasian . setar
Ziya Rabasian . percussie
Pierre Yves Martel . viola de gamba

Barbara Furtuna
Jean Pierre Marchetti . terza
André Dominici . bassu
Jean Philippe Guissani . bassu, contracantu
Maxime Merlandi . seconda

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)