Odessalavie

Odessalavie
„Nee, wij komen niet van ver. Geen grootste verhalen over afkomst, overgoot-dit-of-dat, geen stamboom met takken over de gehele wereld en waar ik-weet-niet-wat over te vertellen is. Wij komen niet van ver genoeg om spannend en exotisch te zijn. Wij zij hier en nu. Eenvoud. Wij zijn vrouwen. Sterker nog, wij zijn moeders. En iedereen mag denken wat hij of zij wil terwijl wij dáár mee spelen.“

Na hun pakkende ontmoeting in Roemenië in 2013, waarbij het meteen klikte, besloten Aurélie Charneux en Silvia Guerra om verder te gaan dan origine en het wederzijds verkennen van hun verleden. Ze delen de zin om terug te keren naar de oorsprong van klezmer, een pure en eenvoudige vorm. Het resultaat is een kruising van zielen, met (ir)relevante en ontroerende (voet)noten. Hun muziek wil klappen van waarheid uitdelen, de delicatessen van het leven toefluisteren en de schoonheid uitschreeuwen.

Aurélie en Silvia springen in de bres voor de rechten van de visionaire minderheden, de uitgeblazen visies en de stikkende blazers. Door de behoefte aan menselijkheid, gevoelig tegenover de andere, middels muziek en met hun eigen woorden, spreken zij de taal van anderen die hen diep aanspreekt.

-

Aurélie Charneux was acht jaar toen ze klarinet begon te spelen. Ze volgde een klassieke conservatoriumopleiding te Bergen en te Luik. Daarnaast volgde zij geïmproviseerde muziek met Michel Massot en Garrett List. Vandaag is zij actief in een heel aantal verschillende muziekstijlen. Af en toe speelt zij voor de Koninklijke Opera van Wallonië, maar ook in verschillende groepen voor straatmuziek, in Cantate de Bisesero (Groupov), in het orkest Vivo (Garrett List), met de zangeres Zahava Seewald, en zo voort. Aurélie heeft de klezmer groep Klezmic Zirkus opgericht waar zij zelf composities voor maakt en die de afgelopen jaren vaak heeft opgetreden. Ook speelt zij in het atypische duo Les Anchoises dat zichzelf uitriep tot The Living Juke Box en sinds kort in het duo Odessalavie.

Naast haar studie plastische kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten van Bologna (Italië) begon Silvia Guerra accordeon te leren. Tussen 1997 en 2002 werkte zij als muzikante en actrice samen met circus Bidon, de jongleur Gino Rayazone (Marseille, FR) en de groep Les Madeleines (Franse Pyreneeën). Zij volgde verschillende opleidingen clown, o.a. met Michel Dallaire en Caroline Obin. Daarna ging ze gedurende enkele jaren op tournee met verschillende circusgezelschappen en een muzikaal cabaret.
In 2008 richt zij samen met Maria Mazzotta en Marianna Melis het vandaag nog steeds actieve spektakel Cabaret Ritalia op. Sinds 2012 werkt Silvia samen met de Belgische jongleur David Lippolis voor het straattheaterspektakel Pizza Lippo en sinds 2013 speelt zij in het duo Odessalavie.

Odessalavie met

Aurélie Charneux . klarinet
Silvia Guerra . accordeon

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)