Terres Turquoises

Constantinople & Françoise Atlan


Constantinople, onder de artistieke leiding van Kiya Tabassian, en de internationaal bekende sopraan Françoise Atlan nodigen u uit om heerlijke muzikale momenten te beleven die de cultuur van de aloude gebieden van de Middellandse Zee en het Midden-Oosten tot leven wekken.
Constantinople heeft talrijke concerten gegeven in Canada, Mexico en Europa. Met Terres Turquoises wordt het steeds een magisch gebeuren waar de mooiste bladzijden van de joodse, Arabische en christelijke muziek nieuw leven wordt ingeblazen. Het publiek ondergaat een verrassend esthetische ervaring dankzij een merkwaardige muziektaal die respectvolle interpretatie en pure improvisatie op een sublieme wijze verenigt.

Vanaf zijn stichting in 1998 legt het ensemble Constantinople zich toe op het ontwikkelen van een unieke muziektaal en een nieuwe creatieve visie op de interpretatie van muziek uit de middeleeuwen en de renaissance. Dit onderzoek gebeurt zowel via de studie van handschriften als via de levende mondelinge traditie van de Oosterse en vooral Perzische kunstmuziek.

Het ensemble werkt met oude Europese instrumenten zoals luit, vihuela, middeleeuwse harp, viola da gamba, vedel, blokfluiten, hoorn met mondstuk, en schalmei, en ook met typische instrumenten uit het Midden-Oosten zoals setar (tokkelluit van Perzische oorsprong), tombak, daf, dayereh (percussie-instrumenten van Perzische oorsprong), en oed (een van de oudste muziekinstrumenten uit het Oosten en de Middellandse Zeegebieden, voorloper van de luit).

De pers had het meteen begrepen: het gaat hier om een vijfsterren muziekensemble dat erin slaagt het publiek in een wonderbare wereld van zuivere emotie en uiterste verfijning te brengen.

Terres Turquoises met

Constantinople

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)