Soetkin Baptist

Soetkin Baptist (mezzosopraan, °1985) startte in 1994 haar muzikale opleiding in Galmaarden, waar ze viool en later ook zang volgde. Daarnaast zong ze in verschillende ensembles en koren, waaronder Innamorati di Musica. In 2003 zette ze haar studies voort bij het Lemmensinstituut te Leuven, met zang als hoofdinstrument (Dina Grossberger), naast viool en piano. Zes jaar later studeerde ze af met grote onderscheiding voor zang.
Van 2004 tot 2009 was zij de hoofdzangeres van Ishtar, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Belgrado, Servië, in 2008. Vanaf 2007 stond zij op het podium met Chansons sans Paroles van Wouter Vandenabeele, haar duo met Anne Van den Bossche (piano), Soetkin made in France met ensemble Polygone, haar duo met gitarist Bert Candries en Duo Dès (met Eddy Peremans op gitaar), Friday in the City (met o.a. Marty Townsend). Daarnaast is Soektkin ook een geliefde gastzangers bij o.a. Olla Vogala en zingt zij nog steeds bij Encantar.

Sinds april 2012 werkt Soetkin als gastmuzikante mee aan 'Drumming' van Anne Teresa De Keersmaekers' Rosas en is zij regelmatig te gast bij Graindelavoix en bij het ensemble Psallentes.

In september 2013 verbleef Soetkin in Noorwegen waar ze onder meer werkte aan een eigen repertoire onder de titel FuRua dat in 2015 live werd voorgesteld aan het publiek.

In september 2014 debuteerde Soetkin met muziektheater, 'Liedjes met Wortels' i.o.v. Zonzo Compagnie, samen met Jan Van Outryve, een productie die tot op de dag van vandaag lof oogst in binnen- en buitenland. Begin 2015 speelde zij in de productie 'Nerf’ van Ultima Thule i.s.m. Zefiro Thorna. Sinds 2017 maakt zij deel uit van Ratas del viejo Mundo, een internationaal collectief onder leiding van Floris De Rycker.
Sinds maart 2018 treedt zij op met het nieuwe project ‘Cold and Raw’ met Jan Van Outryve en Didier François.

Vanaf 2019 verrast zij met haar nieuwste frans chanson programma ‘Que Désire’.Ondertussen woont Soetkin permanent in Noorwegen en maakt zij daar deel uit van het vocaal ensemble VocalArt (NO). Zij is in Noorwegen ook gastzangeres bij Bodø Rhythm Group (Bodø -NO), Vokal Nord ( Tromsø - NO), Musikk I Nordland (Narvik - NO) en speelt in duo met pianist Sveinar Aase (NO). Daarnaast treedt zij regelmatig als solist op bij o.a. Musikkfestuke Bodø (NO), Sagaspill Steigen (NO), Querini opera Røst (NO), Nordlys Festival Tromsø (NO), Bodø Jazz open (NO).

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)