Ensemble

Rui Massena

De meest charismatische portugese dirigent blijft verwonderen met zijn composities in 'Ensemble’.

Eén van de composities van Rui Massena werd in 2017 geselecteerd voor Expo 1, een compilatie uitgegeven door Deutsche Grammofon, naast muziek van Ludovico Einaudi, Jóhann Jóhannsson, Max Richter, Hans-Joachim Roedelius, Arnold Kasar en Chilly Gonzales met Jarvis Cocker.

In 2016 bracht Universal Music zijn meest recente album uit, Ensemble, gedeeltelijk opgenomen in Praag met het Tsjechisch Nationaal Symfonisch Orkest. Het album kwam rechtstreekse binnen op n° 1 in de Portugese hitlijsten, wat zeer zeldzaam is voor klassieke muziek. De composities van zijn hand zijn sterk geïnspireerd op de sfeer in Sintra, het dorp waar hij zijn werk componeerde en veelal opnam. Ondertussen werd Ensemble ook in Spanje en Brazilië uitgebracht; binnenkort volgt Duitsland.

In 2018-2019 staat hij op het podium met de Rui Massena band waarbij, naast tal van nieuwe composities, ook van zijn bekender werk zal brengen, samen met videoprojecties en toevoeging van een weinig elektronica. Deze productie gaat in première tijdens het Misty Fest in Lissabon op 2 November 2018.

Worden verwacht: Rui Massena Intimo (duo) en Rui Massena Ensemble (met 6 musici).

Ensemble met

Rui Massena Band . 6 musici met video
Rui Massena Ensemble . 6 musici
Rui Massena Intimo . in duo

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

Binnenkort