SERENDIPITY

Quentin Dujardin & Ker Ourio 

Het woord ‘Sérendipité’ is nog niet zo lang geleden in de Franse taal geïntroduceerd. Serendipiteit is de gave om door toeval vruchtbare ontdekkingen te doen. Een vorm van begrip die door het toeval zelf wordt verkregen.

Het album SERENDIPITY opent met een verbluffende cover van de beroemde jazzstandaard van Charles Mingus, ‘Goodbye Pork Pie Hat’. De scène is gezet: een wereld van geluid met heldere, warme kleuren. Olivier Ker Ourio is nooit ver van zijn geboortestreek Réunion die weerklinkt in de blues die hij met zich meedraagt, terwijl Quentin Dujardin ons vervoert met een frisse, bijna Malinese groove, overgoten met slidegitaren.

Tot hun verbazing hadden ze slechts één dag in de studio nodig om hun dialoog tussen de zachtheid (Eva) en het trage tempo (Serendipity) vast te leggen. De meesterlijke touch van geluidstechnicus Rémi Bourcereau onthult de diversiteit van die dialoog, die schommelt tussen flamenco (Song for Paco), klassiek (Ave Maria) en blues (Blues for M&N). Bovendien is hun gedeelde eilandliefde nooit ver weg - luister maar naar Madagascar.

SERENDIPITY is een reis over een oceaan van blauwe noten, met kalme zeeën én stormachtige overtochten. De golven voeren ons van de ene haven naar de andere. Het is een reis van horizon naar horizon, tot stand gebracht door de goedheid van het toeval: serendipiteit.

Het album verschijnt in februari 2024.

--

“Une touche de spleen, des mélodies superbes et des grooves formidables. Un diamant à l'état brut!” Le Soir (BE), over Quentin Dujardin
“Quentin est pour moi une révélation.” Toots Thielemans
“Ce maître de la trajectoire voluptueuse...De la haute couture sur une étoffe volatile, des étoiles filantes à portée de lèvres, quel soliste ! L’anche métallique vibrante – à l’origine du son de l’harmonica et de l’accordéon – a rarement connu autant de souplesse…” Le Monde (FR), over Olivier Ker Ourio

SERENDIPITY met

Olivier Ker Ourio chromatisch harmonika
Quentin Dujardin nylongitaar, baritongitaar en loopstation

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)