[Pô-z]s

Didier Laloy

Magie van het ware en van de schijn, van de grap die zich ontwikkelt of juist ontspoort doorheen de nummers, van de pauze die maar niet begint, een opeenvolging in FFW of RW… Met een nieuwe CD en een nieuwe productie [Pô-z]s, brengt de opmerkelijke accordeonist, Didier Laloy, reeds een derde eigen project.

Na S-Tres en de succesvolle Invite…s, gaat hij opnieuw in zee met zijn spitsbroeder Pascal Chardome (Panta Rhei, S-Tres, Ligue d’impro…).
Eerst twee jaren dromen en uitproberen – vooreerst alleen, maar al snel de nood gevoeld om te delen, om samen te werken: de tandem kwam tot een visueel concert dat de grenzen van het genre schaamteloos overschrijdt en menigeen zal overbluffen.

Onder de meesterlijke hand van regisseur Jean-Michel Frère (3 Secondes et Demie, Men Need Sleep), confronteren de 7 muzikanten, dansers, circusartiesten zich in hun spel met hun eigen universum. Nu eens overmoedig, dan weer teder; van akoestisch naar elektrisch zonder overgang. Scène na scène, steeds andere verhalen, een voortdurend appèl op de verbeelding.
Didier Laloy, Pascal Chardome en Jean-Michel Frère zijn er in geslaagd om de grenzen te verleggen van een muzikaal genre dat sinds enige tijd het waarmerk is van deze ongebreidelde accordeonist. [Pô-z]s, in coproductie met de Compagnie Victor B en het Centre Culturel de l’Arrondissement de Huy.

Didier Laloy wordt sinds meerdere jaren beschouwd als een van de meest actieve vertegenwoordigers van de revival van de diatonische accordeon in onze streken. Vlotte podiumprésence, een leuk karakter, én een ongelofelijke feeling voor de meest uiteenlopende muzikale genres, maken van hem een zeer gevraagd muzikant: hij treedt regelmatig op met Tref, Laïs, Urban Trad, Trio Trad, Grouba, Jean-Christophe Renaud, Les Déménageurs, Ialma, Raphy Rafaël, Panta Rhei, Yvette Berger, Marka…

[Pô-z]s met

Didier Laloy . diatonisch accordeon
Kathy Adam . cello
Pascal Chardome . gitaar en piano
Frédéric Malempré . percussie

Philippe Laloy . fluit en saxen
Perry Rose . gitaar en zang
François Verrue . contrabas en elektrische bas
Yvon Bayer . performance
Pit Agami . performance
Bashikim Topojani . urban dance
Pascale Loiseau . aerial ballet / poulie

Didier Laloy . composities
Pascal Chardome . co-auteur
Jean-Michel Frère . regie

Media
  • [Pô-z]s

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)