30 jaar op de planken (persbericht)

Didier Laloy

SYMPHONIC

Om te vieren dat Didier Laloy 30 jaar in het muziekvak zit, vertrouwt Didier zijn repertoire toe aan twee grote namen uit de Belgische klassieke muziek, Jean-Luc Fafchamps en Gwenael-Mario Grisi. Samen hebben ze de meest sprekende nummers uit Didiers’ carrière opnieuw gearrangeerd voor symfonisch orkest. Daarnaast hebben drie getalenteerde jonge Cubaanse componisten (Pepe Gavilondo, Jorge Amado en René Baños) onder auspiciën van de Cubaanse platenmaatschappij Colibri een nieuwe manier gecreëerd om de diatonische accordeon te laten zingen, speciaal voor Didier.

Deze bijzondere creatie zorgt voor de zeldzame ontmoeting tussen de diatonische accordeon en het symfonisch orkest. De kracht, finesse en originaliteit van de arrangementen vinden hun oorsprong in het muzikale universum van Didier.

Op het podium opent dit project de poorten naar een filmisch universum, met verrassende, tedere en feestelijke momenten, doorspekt met prikkelende anekdotes over het leven van een muzikant.

Ze presenteerden het concert al met groot succes in Castelfilardo in Italië, met de Calabrian Philharmonic, en in Cuba met het Orquesta Sinfonico del Lyceum de La Habana.

Voor de Belgische tournee werd er een 30-koppige symfonisch orkest samengesteld uit het Orchestre de Chambre de La Néthen, het Ensemble Quartz en 2 percussionisten van het OPRL.

Het album ‘Symphonic’ werd opgenomen in Cuba met het Orquesta Sinfonico del Lyceum de La Habana.

"A travers un bel exercice symphonique où musique néo-classique et effluves de traditions nous venant finalement à la fois de notre vieille Europe et du continent sud-américain, on nous embarque pour un beau voyage au pays des beaux sons ou vers les atmosphères des grands films...et donc des grands moments cinématographiques. Grandiose!" (MUSIC IN BELGIUM - Philippe Thirionet - 15 sept 2023)

Meer info
Het E.P.K. van het project: http://bit.ly/LALOYSYMPHONIC_ENG
De privé soundcloud link met de CD tracks: http://bit.ly/44SvSfn
Een korte teaser video: http://bit.ly/3JykI5R
De videoclip 'Pesto y Tempesta' die we maakten in Havana https://www.youtube.com/watch?v=3UjKnP0P7NQ

DYAD & STRING QUARTET

We bieden dit speciale pakket aan op verzoek van organisatoren die het symfonische project om verschillende redenen niet kunnen boeken. Dit project is een mix van het repertoire van Dyad (met enkele stukken gearrangeerd voor strijkkwartet) en het symfonische repertoire (met een reductie in de arrangementen voor strijkkwintet, met Adrien op contrabas).

Line-up
Didier Laloy : diatonische accordeon / Adrien Tyberghein : contrabas / Igor Semenoff : viool 1 / Nicolas Draps : viool 2 / Clément Holvoet : altviool / Kathy Adam : cello

Meer info
EPK Didier Laloy - Dyad & Strings FR: http://bit.ly/3WsnrUm

DYAD 'KOMOREBI LIVE'

Dyad is Didiers nieuwe duo met de buitengewoon getalenteerde Franse contrabassist Adrien Tyberghein. Zij brengen nieuwe kamermuziek die meandert tussen wereldmuziek, jazz, klassiek en rock. Een onophoudelijke, subtiele en krachtige dialoog tussen 2 instrumenten en 2 muzikanten op de top van hun kunnen.

Deux véritables virtuoses s’encanaillent l’un l’autre pour proposer à un public averti, une belle alchimie entre musique classique et musique traditionnelle où, les deux musiciens subliment leur instrument respectif et ce dans tous les registres!" (MUSIC IN BELGIUM - Philippe Thirionet - 15 sept 2023)

Meer info
Het E.P.K. van het project: http://bit.ly/3EkcgVr
Soundcloud van de CD-mixes: https://bit.ly/3E3I5RS
Directe links naar de 5 live video's van Dyad opgenomen in de opnamestudio die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een kleine intieme club:
1- DYAD - Through The Leaves: https://bit.ly/3fJ3OGy
2- DYAD - From Finnevaux to Timbuktu: https://bit.ly/3SYotoo
3- DYAD - Taketek: https://bit.ly/3V41zxv
4- DYAD - Gb: https://bit.ly/3CIKdzr
5- DYAD - Paseo Tragoedia Lego : https://bit.ly/3M4PUut

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)