Cuatro con Cuatro

Karim Baggili Kwintet


Karim Baggili heeft reeds lange tijd in kleinere ensembles opgetreden (solo of in duo) met een repertoire bestaande uit persoonlijke composities, voornamelijk gebaseerd op de verschillende traditionele Spaanse ritmes (Bulerias, Alegrias, Rumba, Tango, enz), de technieken van de flamenco-gitaar en de sonoriteiten van het Midden-Oosten, dankzij de Arabische luit.

Vandaag vormt hij samen met vier uitzonderlijke muzikanten het Karim Baggili Kwintet. Elk instrument brengt een nieuwe dimensie en toonkleur aan de bestaande stukken.
De cello versterkt het ritmisch aspect van de flamenco en zorgt tegelijk voor het zachtmoedige karakter van de muziek door zijn lyrische touch. De dwarsfluit creëert een jazz flamenco sfeer, zoals die reeds eerder werd gebruikt door vele Spaanse groepen. De verschillende percussies (cajon, darbouka, maracas, tabla, enz) verrijken dan weer het geheel met een gevarieerd palet van Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes. De begeleidende zang van Karoline de la Serna verheft het geheel.

De composities voor het kwintet worden nu bedacht en geschreven vanuit dit nieuw oogpunt. Een jong ensemble met een veelbelovende toekomst!

Cuatro con Cuatro met

Karim Baggili . gitaar, oud en zang
Karoline de la Serna . zang
Kathy Adam . cello
Philippe Laloy . dwarsfluit en sopraansax
Oswaldo Hernandez . percussie, cuatro en zang

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com