Syncoop Nieuws nr. 56

Dit is wereldmuziek in persona. Karim Baggili is een in België geboren zoon van een Jordaanse vader en een Joegoslavische moeder. Hij bespeelt gitaar en ud (Arabische luit). Zijn muziek is een wonderbaarlijke combinatie van oost en west. De flamenco-techniek en de harmonische ideeën herinneren aan het westen, de toonschalen en melodieën zijn vaak puur Arabisch.

Het resultaat is een dan weer kabbelend, dan weer vurig mengsel van wonderschone snarenklanken, een enkele keer begeleid door Etienne Serck op conga of cajon. Dat laatste is een soort houten kistje ter grootte van een bescheiden luidsprekerbox, waar de speler op kan zitten. Binnenin zitten enkele hulpstukken, zoals een metalen snaar en belletjes, waardoor je verschillende geluiden kunt krijgen, afhankelijk van waar je tegen het kistje slaat.

De muziek doet het prima als achtergrond, maar verdient het ook om serieus beluisterd te worden. De techniek van deze muzikant is weergaloos, en hij weet met een enkel instrument een bijzondere sfeer te creëren..

Bron: 

Syncoop Nieuws nr. 56

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com