Stage

Lea & Kash

Je hoeft geen superoren aan je kop te hebben om te horen dat hier een meeestergitarist betoverende dingen doet. Op deze cd laat hij zich ook nog horen op de '(o)ud' of de Arabische luit. Baggili liet al vroeger van zich horen ('Cuatro con cuatro'), en op verschillende festivals was te zien dan dit niet de eerste de beste is. Multicultureel (geboren in België uit een Jordaanse vader en joegoslavische moeder) brengt hij zijn muziek dan ook vanuit het hart, maar met een virtuosteit die je niet verwacht van iemand van zijn leeftijd: de man is nauwelijks dertig.

Elk, jawel, élk nummer op deze cd dwingt respect af. Alles is zo doorleefd gespeeld, zo knap gedaan, tjonge...hier zijn eigenlijk geen woorden voor. Merken we toch nog op dat deze brok talent -waar we ongetwijfeld nog véél meer zullen over horen- vandaag de dag samenwerkt met o.a. Nathalie Loriers en Mélanie Gabriel (jawel, de dochter van). Hij werkt in verschillende groepen, en schrijft ook muziek voor kortfilms. Wat ons het meest interesseert is dat de man zijn techniek op gitaar en oud tot op ongekende hoogtes verder uitwerkt. Een meesterwerk, zeer mooi geregistreerd ook.

Kortom, indien je hier naar luistert kom je gegarandeerd in de zevende hemel terecht. Maar je voelt je klein als een rond punt, en dat is de betekenis van de titel.Vijf sterren, zonder twijfel.

Bron: 

Stage, MVdW

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com