New Folk Sounds

Dries Delrue

Baggili is een Belgische muzikant van Jordaanse en Joegoslavische origine. Hij was vierentwintig toen hij in 2000 de gitaarwedstrijd op het Open Strings Festival van Osnabrück won.

Vijf jaar later kan hij bij het Osnabrückse label Acoustic Music een soloplaat uitbrengen. Baggili die al aan meerdere Belgische muziekprojecten meewerkte zoals Jong Folk en De Noord Zuid Band, speelt op deze cd tien eigen nummers op gitaar en een door hem bewerkte Arabische traditional (Racset Siti) op oud.

Nummers als Pismo za vas en Douar klinken erg inventief. Je kan zijn muziek niet onder een noemer onderbrengen. Je hoort dat flamenco en Arabische muziek hem allesbehalve vreemd zijn, maar af en toe klinkt zijn gitaar als die van een zigeuner. Zijn gemengde origine zal hem wel van kindsbeen af die verschillende muzikale invloeden hebben laten proeven.

Het resulstaat is een zeer genietbare cd waarop bijna uitsluitend een gitaar te horen is. Op twee nummers voegt Etienne Serck wat percussie toe op conga en cajon.

Bron: 

New Folk Sounds, Dries Delrue

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com