The Hour of the Wolf

Aurélia
net voor het opgaan van de zon openbaart een surrealistische droom zich tussen de vouwen van de muziek, de poëzie en de humor.

De muziek van het Belgische trio Aurélia is door hun experimentele eclectische aanpak moeilijk te labelen. Een soort avantgardistische folk waarbij geïmproviseerde muziek en klassiek samenvloeien in een dadaïstische performance.

Aurélia liet voor het eerst van zich horen in 2004 met het door vele critici geprezen album 'Festina Lente'. Sinds 2007 hebben ze veelvuldig geconcerteerd op hun eigen concertschip, de Aurélia Feria. Ze bevoeren en beroerden de Belgische en Franse wateren en brachten hun tweede album 'Hypnogol' op unieke locaties ten gehore...

Vanaf september 2010 kunt u hen aan het werk horen met hun nieuwe project The hour of the Wolf. Het uur van de wolf is het uur voor zonsopgang. Het is het uur waarin de meeste mensen sterven, waarin de slaap het diepste is en waarin dromen en nachtmerries het sterkste zijn. Het is ook het uur waarin de meeste kinderen geboren worden.
In het creatieproces van hun nieuwe, derde CD ging Aurelia op zoek naar deze state of mind en vanuit deze onderliggende stromingen van emoties werd er gewerkt naar compositie en arrangement toe. Dit leverde een introspectief maar zeer kaleidoscopisch palet aan stijlen en akoestische klanken op. De CD opent met een hallucinante versie van Brigitte Fontaine's Lof der Waanzin 'Vous et Nous', gevolgd door een Cubaans revolutionair feestje en even later een demonische interpretatie van Frans Schubert's Ave Maria.

Op het kleine podium in het ruim van de Aurélia Feria leven de drie muzikanten uit het milieu van de folk, de klassiek en de jazz, zich reeds 6 jaar samen uit op de meest uiteenlopende instrumenten. Naast de gebruikelijke viool, gitaar en percussie line up horen we ondermeer sitar, banjo, trompetviool, harmonium, piano en ethnische vocalen.

The Hour of the Wolf met

Aurélie Dorzée . viool, altviool, zang en composities
Tom Theuns . gitaren, zang, banjo, tabla, toetsen, harmonica en composities
Stéphan Pougin . percussie, drums

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com