Festina Lente

Aurélia

Noch jazz, noch wereldmuziek, noch klassieke muziek… waar toch, kwelduiveltje, zouden we Aurélia kunnen plaatsen? In een muzikaal niemandsland. Een soort terra incognita. Het einde van een stuk niet-geklasseerd geluidslandschap. Een akoestisch trio, een soloviool , een coctail van percussie, een stem speels of kristalhelder… Deze muziek neemt je letterlijk mee, soms sensueel en gevoelig, soms complex maar toegankelijk, dan weer burlesque en stekend, wild en streng. Een spaanse herberg? Een onwaarschijnlijke melting pot? Niets van dit alles.
Festina Lente heeft een eigen identeit, een eigen heldere lijn. Die, als je erover nadenkt, eigenlijk niet zo ver van onze belgitude ligt. Misschien is het de confrontatie van een violiste uit de condroz, een gitarist uit Gent en een percussionist uit de Gaume? Dat kruispunt van verschillende invloeden? Die plek van spot, surrealisme en ontstuimigheid? Aan u om erachter te komen.

Aurélia wordt gevoed door psychische krachten: het automatische schrijven, dromend en onbewust. Hun composities zijn voorzien van die typische belgische sonoriteiten: woede, sensualiteit, verfijning, sarcasme, prikkelende nieuwsgierigheid… Festina Lente is niet rechtlijnig, voorspelbaar, geformateerd. Deze plaat neemt je niet bij de hand ; ieder voor zich moet de weg vinden tussen de melancholie van de altviool, de schizofrenie van stemmen die schommelen tussen Arno en een kastraat, Tom Waits en een sopranist of de waanzin van metalen percussie, opgejaagd, bijeengesprokkeld of ingehouden. Men bevindt zich beurtelings in een film van Fellini, een vlasveld, een graffiti steegje, een engels salon. Een reis zonder einde…

Van de titeltrack 'Festina Lente' (elegantie en zachte tristesse) tot 'La Descente' (poezie en exaltatie) via 'Le Grenier' (het innerlijke leven van een zolderkamer/vrouwenziel)… je gaat van verrassingen naar ontdekkingen. Eén ding is klaar : deze muziek is niet hermetisch, maar ook niet zuiver recreatief. Elle touche aux sens et fait littéralement sens. Dit is haar rijkdom, haar gratie en haar kracht.

Festina Lente met

Aurélie Dorzée . viool, altviool, zang,... en composities
Tom Theuns . gitaar, zang, harmonium, … en composities
Stephan Pougin . percussie

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort