Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler

Wouter Vandenabeele & Tom Theuns

Bewonder Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler, het vervolg op het eerdere Chansons-œuvre van de hand van Wouter Vandenabeele - Chansons sans Paroles, Chansons pour la fin d’un jour en Chansons pour le temps qui reste.

Liederen zonder woorden, dromerige composities van Wouter Vandenabeele (viool), Tom Theuns (gitaar) en Bao Sissoko (kora) vermengt met dromerige mazurka’s, Bretoense gavottes, Afrikaanse reels, balkan grooves, evocaties over de Etna tot uitbundige improvisaties. Het vioolspel van Wouter is uitermate levendig. Hij laat de snaren zingen, strooit nu en dan met dissonanties en hij vertolkt als geen ander de melancholie.
Dit trio balanceert tussen vernieuwing en traditie, kracht en verfijning en tussen droom en realiteit. De saudade naar een plek in het onderbewuste versterkt door het gevoel opgesloten te zitten tijdens een lockdown, als het ware als vogels die niet mogen vliegen naar verre landen en er enkel over dromen en ‘zingen’.

(Foto: Alex Debreczeni)

Lees de recenties op:
newfolksounds.nl
folkroddels.be
musicinbelgium.net
musicframes.nl
mixedworldmusic.com
moorsmagazine.com
klara.be

Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler met

Wouter Vandenabeele viool

Tom Theuns gitaren, mandoline, 
mandocello, ...


Bao Sissoko kora

Media
  • Reel Africaine (Tom Theuns) live (Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler)

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)