Chansons pour le temps qui reste – nr. 7 in de top 100 van Henk Hoogenstraaten

Fantastische warme melodieën die zich onder je hersenpan nestelen. Soms neigt het naar klassiek, maar telkens hoor je er de ‘world’ in door. Melancholie voor bij een goed glas op de late avond, of in de stilte van de zondagochtend. Nu en dan pookt deze magistrale violist de haard flink op met een felheid en ‘n vibrato van flakkerende vlammen gestookt op brandstof uit alle windstreken van onze aardkloot. Want dat Vandenabeele tijdens zijn vele concertreizen en workshops over de hele wereld inspiratie opdoet mag duidelijk zijn.
‘Chansons pour le temps qui reste’ is het laatste album in een trilogie van ‘Chanson-albums’. Geen zang dit keer, die rol neemt Vandenabeele over op zijn viool, het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Verder speelt de piano (Erno le Mentholé) een belangrijke rol. Geen ingenieuze arrangementen, maar juist opperste helderheid waarin ook mooie rollen zijn weggelegd voor Lode Vercampt op cello en Sara Salvérius op accordeon.
Een knap gevoelvol instrumentaal album uit één stuk!

Bron: 

Henk Hoogenstraaten – november 2015

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)