Mixed Magazine

Marcel

Wie tegenwoordig mee wil doen in de Vlaams-Waalse crossoverscene tekent bij het hotte Luikse label Homerecords. Zo ook Olla Vogala, het veertienkoppige wereldorkest van violist Wouter Vandenabeele. Rare vogels zijn het: oude en nieuwe muziek, Frans-en Nederlandstalig, klassiek, folk, tango, jazz, fanfare en wereldmuziek.

Je weet nooit wat je moet verwachten. Ook niet op "Marcel", een deels instrumentale conceptplaat rond een fictief personnage van die naam. Buitenbeentje Olla Vogala doet helemaal haar eigen ding en pakt als vanouds groots en melancholiek uit met meeslepende orkestrale tunes. Jammer dat het op "Chanson pour Marcel" dan toch nog fout gaat: zo muzakkerig hebben we de groep nog niet gehoord.

De Arabische sferen zijn verdwenen, met zanger Djamel, maar Soetkin Baptist (binnenkort op het songfestival) neemt het stokje zeer verdienstelijk over. Haar ijle vocalen doen denken aan Teresa 'Madredeus' Salgueiro. En ook naar de Nederlandstalige zanger Ludo Vandeau (ex-Ambrozijn) is het nog steeds geen straf om te luisteren.

Bron: 

Mixed Magazine - Dieter Vandenbergh

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort