New Folk Sounds nr 117

Marcel

De nieuwe schijf van Olla Vogala is er en hij heet Marcel. Een eenzaam, visachtig wezentje kijkt vanaf de hoes nog een beetje onwennig de wereld in. Alsof die onwennigheid nodig is, Marcel is een wolk van een wezentje. Zorgvuldig gecomponeerd en intens uitgevoerd door Wouter Vandenabeele, samen met twaalf topmuzikanten. Dit keer bestaat het gezelschap onder andere uit Soetkin Baptist, die de vocalen op indrukwekkende wijze vorm geeft. Ook de warme stem van Ludo Vandeau klinkt met regelmaat door de geluidsboxen. 'Marcel' begint met een korte ouverture gevolgd door het krachtiger tgevoerd door Wouter Vandenabeele, samen met twaalf topmuzikanten.

'Al de woorden heb ik gestolen' met daarin een lekkere vocale uithaal van Soetkin Baptist. Een typisch Olla Vogala nummer qua opbouw, stil en geluid. Het langzaam opbouwen naar het krachtpunt met stuwende percussie en mooi accordeon spel. Dit lied wordt haastig gevolgd door het ‘Chanson pour Marcel’ een vriendelijk, kabbelend stuk met een jaren vijftig-jazz uitstraling. In ‘La luna’ komt te zuidelijk passie naar voren. Hier laat Baptist horen niet alleen te kunnen uithalen met haar stem maar ook warm en ingetogen te kunnen zingen. ‘Zonder angst voor het verlies’ is het eerste lied waarin Vandeau de lead-zang voor zijn rekening neemt. Een poëtisch lied in wederom een jazzy stijl. Naast de liederen bevat de cd uiteraard verschillende instrumentale stukken, waaronder de fraaie ouverture maar ook de ‘Danse des poissons’ een broeierig accordeon stuk met Argentijnse invloeden. Wat zwaarmoediger en triester zijn de ‘La retraite du poisson part1 & 2’, waarin Vandenabeele zijn ingetogen vioolspel voor zich laat spreken. De cd eindigt met de epiloog ‘November’ . Een pianostuk met treurige zang van Soetkin Baptist. ’Marcel’ is een geslaagde nieuwe cd van Olla Vogala . Naast herkenbare thema's blijft Vandenabeele genoeg nieuwe factoren aan zijn muziek toevoegen om te blijven boeien.

Bron: 

New Folk Sounds n°117 - Eelco Schilder

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort