Een [...] hoogtepunt van Womex 2015

Hetzelfde gold in feite ook voor de tweede “daycase”, die werd verzorgd door het uit Wallonië afkomstige duo Didier Laloy & Kathy Adam.

Hun zelfgecomponeerde stukken voor trekharmonica en cello bevatten soms elementen uit lokale tradities, zoals Laloy bij aanvang toelichtte, maar zijn als muzikale ervaring uit één stuk gehouwen.

De muziek van het tweetal laat zich nauwelijks in categorieën vangen, hoewel ze bij vlagen ronduit klassiek aandoet, om vervolgens via jazz-achtige harmonieën in volkse speelsheid uit te monden.

De indringende en soms ronduit aangrijpende composities werden afgewisseld door soms hilarische toelichtingen in gebroken Engels door Laloy.

Bij het altijd weer lastige bedenken van titels bleek hij af en toe te worden geholpen door zijn vier kinderen.

De eerste pasjes van jongste dochter Lou bezorgden een van de stukken de naam Clumsy And Dangerous.

En een van de jongens riep na het aanhoren van een nieuw stuk uit: “C’est une Tragedie Lego”! Mede dankzij de doorleefde muzikaliteit, de emotionele lading en de diepe concentratie waarmee de stukken werden gespeeld was hun optreden een voorlopig hoogtepunt van Womex 2015.

Bron: 

mixedworldmusic.com - Ton Maas, oktober 2015

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com