Lami

Osama Abdulrasol & Lode Vercampt
Qanun en cello. Eén tokkelinstrument, één strijkinstument. Elk virtuoos bespeeld.

Twee snaarinstrumenten - één tokkelinstrument, één strijkinstument. Samen dompelen ze u onder in een bad aan melodieën, klankkleuren en ritmes, van lyrische passages over felle uithalen tot pure muzikale emotie.

Osama Abdurasol en Lode Vercampt komen elkaar al jaren tegen op verschillende podia, in verschillende bezettingen. Ze speelden zelfs lange tijd samen in Tri a Tolia, samen met zangeres Melike Tarhan. Wanneer ze als duo samenspelen wordt het pas echt duidelijk hoezeer ze allebei hun instrument meester zijn. De twee virtuozen verkennen de grenzen van qanun en cello en weven zo een ingetogen klanktapijt waar oost en west ragfijn in elkaar overlopen. Samen creëren ze een nieuwe muzikale wereld waar het heerlijk vertoeven is.

-

Osama Abdurasol werd geboren in Babylon (Irak). Hij is muzikant, componist, producer en visual artist. Osama speelt gitaar en ud, maar het is vooral op de qanun dat hij zowat overal in België en Europa te zien en te horen is. Hij werkte o.a. samen met Dirk Brossé, Goran Bregovic, Tom Robinson, Wannes van de Velde, Oblomow en Lula Pena.

Lode Vercampt is klassiek geschoold cellist, maar is niet tot één bepaalde muzikale stijl te beperken. Hij werkte in het verleden o.a. samen met Il Novecento, I Fiamminghi, Prima La Musica, Gorki, Bodixel, Catherine Delasalle, Jo Lemaire, en speelde in tal van muziektheaterproducties van LOD, Het Paleis e.a.

Lami met

Osama Abdurasol . qanun
Lode Vercampt . cello

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com