Jedid

Osama Abdurasol Quartet
De hedendaagse weerslag in de wereldmuziek en de jazz van klanken uit het oude Babylon.

De klanken uit het oude Babylon worden tot leven gewekt door Osama Abdurasol (qanun, ud) in dialoog met de hedendaagse jazz van Philippe Thuriot (accordeon, harmonica & fluit), de vocalen uit Tuva, de dansen uit India en het Midden-Oosten en de unieke collectie van percussieve klanken door François Taillefer (cajon, Indiaase tabla, darbuka, bendir en Latijns-Amerikaanse percussie). Alles samen vormt het Jedid, een queeste naar een nieuwe klank in de wereldmuziek en de jazz.

De choreografie van danseres Maya Sapera zorgt voor een visueel sterke voorstelling. Zij vindt bezieling in diverse dansstijlen uit India, het noorden van Afrika en het Midden-Oosten, waaronder Kalbelya (een Indische zigeuner-dans), Bharata Natyam (een tempeldans) en Bollywood. Zij is artistiek directeur van Maya Sapera Dance Company.

-

Osama Abdurasol werd geboren in Babylon (Irak). Hij is muzikant, componist, producer en beeldend kunstenaar. Osama speelt gitaar en ud, maar het is vooral op de qanun dat hij zowat overal in België en Europa te zien en te horen is. Hij werkte o.a. samen met Dirk Brossé, Goran Bregovic, Lucilla Galeazzi, Tom Robenson, BJ Scott, Wannes Van de Velde, Luc de Vos, Arifa, Olla Vogala, Melike, Oblomow, Djamel, Nahdha, Mesopotamia, Weshm, Lula Pena, Elftwelvtrio, Jahida Wehbe, Ghade Shbeir, Woestijn 93, Les ballets C de la B, Arifa en vele anderen.

Jedid met

Osama Abdulrasol . qanun en ud
Lode Vercampt . cello
Philippe Thuriot . accordeon, harmonica & fluit
François Taillefer . percussie

Optie
Maya Sapera . dans

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com