Symphonic

Didier Laloy

Om te vieren dat Didier Laloy 30 jaar in het muziekvak zit, vertrouwt Didier zijn repertoire toe aan twee grote namen uit de Belgische klassieke muziek, Jean-Luc Fafchamps en Gwenael-Mario Grisi. Samen hebben ze de meest sprekende nummers uit Didiers’ carrière opnieuw gearrangeerd voor symfonisch orkest. Daarnaast hebben drie getalenteerde jonge Cubaanse componisten (Pepe Gavilondo, Jorge Amado en René Baños) onder auspiciën van de Cubaanse platenmaatschappij Colibri een nieuwe manier gecreëerd om de diatonische accordeon te laten zingen, speciaal voor Didier.

Deze bijzondere creatie zorgt voor de zeldzame ontmoeting tussen de diatonische accordeon en het symfonisch orkest. De kracht, finesse en originaliteit van de arrangementen vinden hun oorsprong in het muzikale universum van Didier.

Op het podium opent dit project de poorten naar een filmisch universum, met verrassende, tedere en feestelijke momenten, doorspekt met prikkelende anekdotes over het leven van een muzikant.

Ze presenteerden het concert al met groot succes in Castelfilardo in Italië, met de Calabrian Philharmonic, en in Cuba met het Orquesta Sinfonico del Lyceum de La Habana.
Voor de Belgische tournee werd er een 30-koppige symfonisch orkest samengesteld uit het Orchestre de Chambre de La Néthen, het Ensemble Quartz en 2 percussionisten van het OPRL.
Het album ‘Symphonic’ werd opgenomen in Cuba met het Orquesta Sinfonico del Lyceum de La Habana.

Reviews

ZigZagWorld | Jazz Halo | Télé Moustique | Music in Belgium (Symphonic) | Music in Belgium (Komorebi) | Le Soir (p.1) | Le Soir (p.2) | Trends Tendance

Symphonic met

Didier Laloy diatonisch accordeon
30-koppig symfonisch orkest Orchestre de Chambre de La Néthen, Ensemble Quartz
& 2 percussionisten van het OPRL

Media

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape

The Suite Escape is een baken van rust en genot. Dit smaakvol ingerichte gastenverblijf is centraal gelegen voor een bezoek aan Gent, Brussel en Brugge en is eveneens de ideale start voor wandel- en fietstochten aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Boek je verblijf via thesuitescape.be

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
hallo@thesuiteescape.be
www.thesuiteescape.be
Airbnb
Booking.com (Apartment Sand)
Booking.com (Suite Wood)