Songscapes

The Tribe Band
pure akoestische songs, ingebed in stevige soundscapes.

The Tribe Band brengt een dynamische afwisseling tussen muzikale explosies en een subtiele akoestische sfeer. Een mix van soundscapes, herkenbare songs en grooves met een warme heldere sound. The Tribe Band speelt in een ‘band in a box’-surround opstelling waarbij het publiek tussen de artiesten zit en geniet van een unieke all-round sound. De concerten woon je niet bij, je beleeft ze.

Luisteren naar Tribe is als waden door een grote rivier. Sommige songs sleuren je mee in een draaikolk. Je hapt naar adem. Ieder geluid wordt overspoeld door het slaan van de golven en het sissen van schuim. Andere songs leggen je te drogen op het zand. Je droomt er weg en vergeet dat je haast verdronken was.
Misschien denk je even aan Archive, Sigur Rós of Pink Floyd...

De muzikanten hebben hun muzikale wortels in folk-roots, jazz, (post-)rock and beyond. Line-up: Pieter Thys (gitaren), Bert Bernaerts (trompet / bas / electronica / vocals), Koen Mertens (drums), Evan Roy (vocals / viool / gitaar).

-

The Tribe Band stelt het programma voor in een Bose quadrofonie setting: TRIBE BAND IN A BOX, een klankopstelling met het Bose L1 systeem. De groep brengt standaard alle materiaal zelf mee (quadrofonie: 4 boxen rondom, eigen geluidsman en eigen mengpaneel), tenzij de organisator echter materiaal in huis heeft dat zij kunnen/mogen gebruiken (kabels, micro's, ev. mengtafel).
Het weinige wat ze dan nog nodig hebben, is voldoende plaats (cirkel van 5m doorsnede). Ideaal hiervoor is het midden van de zaal zaarbij het publiek rondom zit of staat (max. 300 pers). Daarnaast hebben ze een zuivere elektriciteitsbron (apart circuit) nodig en voldoende opbouwtijd (tenminste 4 uur) en de nodige tijd om alles af te bouwen (tenminste 2u).
De organisator voorziet zelf minimum aan basisbelichting. Voor de sfeerverlichting zorgt TRIBE! Naast deze TRIBE BAND IN A BOX opstelling kan er door de organisator ook voor de gangbare concertopstelling zonder quadrofonie gekozen worden.

Songscapes met

Pieter Thys . gitaren
Bert Bernaerts . trompet, bas,
electronica, vocals
Koen Mertens . drums
Evan Roy . vocals, viool, gitaar, loops

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek. Daarnaast stelt Music Idea ook de charmante gastensuite met uitstraling 'The Suite Escape’ ter beschikking voor overnachtingen voor musici op tournee of voor toeristisch of zakelijk kort verblijf.

Music Idea
Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

The Suite Escape
Sint-Lievens-Houtem
mobile +32 475 89 07 21
Airbnb | Booking.com

Binnenkort