Nathalie Pires

Winner of five International Portuguese Music Awards, Nathalie Pires is unable to explain whether it was Fado that chose her or she that chose Fado when she was only 13. Extremely popular among the Portuguese-American communities, where she has won a number of local awards, she has travelled all over the US where her first album “Corre-me o Fado nas Veias” became a success.

Que Désire

Na het succes van Soetkin Made in France was de tijd rijp voor een vervolg. De onomwonden kracht van het Franse chanson sluit dan ook naadloos aan bij de vertolking die Soetkin wil neerzetten: zonder omwegen, vastberaden en met een grote drang haar eigen weg te gaan.

Ensemble

De meest charismatische portugese dirigent blijft verwonderen met zijn composities in 'Ensemble’.

Eén van de composities van Rui Massena werd in 2017 geselecteerd voor Expo 1, een compilatie uitgegeven door Deutsche Grammofon, naast muziek van Ludovico Einaudi, Jóhann Jóhannsson, Max Richter, Hans-Joachim Roedelius, Arnold Kasar en Chilly Gonzales met Jarvis Cocker.

Solo

“Toumani Diabate had also invited the South African musician Derek Gripper (to The Acoustik Festival Bamako) who arranges kora music for classical guitar…Gripper is more used to performing in hushed institutions like Carnegie Hall in New York and King’s Place in London (where he plays this June). Here the audience clapped excitedly as soon as he began to play.” [Fluer Macdonald, The Economist]

Cold and Raw

Met niets meer dan een stem en een luit betoveren Soetkin Baptist en Jan Van Outryve hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert. Bijzonder mooi vertolkte liederen over leven en dood, geluk en verdriet, mooie parels uit een indrukwekkende verzameling songs met Keltische oorsprong.

Catharsis

Vivre, het eerste album van Ivan Paduart & Quentin Dujardin, verscheen in 2005. Het was een verrassende fusie van piano en gitaar die op een onbeschrijfelijke manier diepgang vond in warme harmonieën en lyrische melodiën.

Belem & The MeKanics

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & The MeKanics, een boeiende kruisbestuiving tussen zijn gerenommeerde duo met celliste Kathy Adam en de gemechaniseerde instrumenten van hedendaags componist Walter Hus.

Scalerica de Oro

We keren terug naar het Spanje van de 8ste eeuw toen onder Moorse heerschappij joden en katholieken vrijelijk hun geloof mochten belijden. Het Ladino of Judeo-Spaans is de taal die gebruikt werd door de Sefardische Joden in de diaspora. Tal van Joods-Sefardische gemeenschappen zorgden na de Inquisitie voor de overlevering van de Ladinotaal en -muziek opdat de cultuur van een volk, dat zich noodgedwongen wereldwijd moest verspreiden, niet verloren zou gaan.

Simply blue

Mariana Tootsie is een charismatische zangeres die natuurtalent combineert met een genereuze podiumprésence. Samen met enkele grote namen van de internationale showbusiness trad ze zowat over de hele wereld op. Na haar opgemerkte verschijning in Gary Ross’ film 'The Hunger Games' (2012) bracht Mariana Tootsie een eerste EP uit, 'Dance in the fire', geproduceerd door Little Collin.

Mathilde Renault Solo

Na de geprezen albums Cameleon boat en Devils on the road en haar internationale debuut in Tokyo volgde eind oktober 2017 Lucky Number, het derde album van Mathide Renault. Het situeert zich muzikaal tussen London Grammar, Tori Amos en Agnes Obel.

The soul of klezmer

Net als hun muziek is Klzetory een kleurrijke mozaïek van culturen (Russisch, Canadees, Quebecois, Moldavisch), muzikale achtergronden (academisch en autodidact) en voorliefdes (klassiek, hedendaags, jazz, blues, country en folk).

Didier Laloy's Cameleon Tribe

Vele getalenteerde accordeonisten hebben exceptionele stukken geschreven en gespeeld. Velen onder hen hebben ons geleerd dat je van de accordeon kunt houden op ontelbare manieren.

Als een kameleon zorgt Didier Laloy voor een variable line-up. Een kwartet, kwintet, sixtet of -zo u wil- meer. Hij beroept zich hiervoor op muzikanten uit zijn tribe (stam). Elk concert krijgt een passend en aan de omstandigheden aangepast repertoire.

Amplitude

Artur Fernandes, Filipe Cal, Filipe Ricardo en Francisco Miguel vormen een uniek kwartet dat het publiek over de gehele wereld met verbazing vervult, hen verleidend met de klank van het diatonische accordeon, een instrument dat zij op een bijzonder originele manier benaderen en uitdiepen. Het allernieuwste resultaat hiervan is het welluidende Amplitude (2016) dat zij live vertolken als kwartet, met een lokaal orkest of Alento (2011) geflankeerd door zangeres en celliste Dom la Nena.

Maggio

Grenzeloos, fris en zonovergoten.

Banditaliana is één van de meest gerenommeerde Italiaanse groepen in de internationale wereldmuziekscène, een wonderlijk amalgaam van jazz en traditionele Toscaanse klanken - grenzeloos, fris en zonovergoten. Hun originele composities, instrumentale virtuositeit, fijnzinnige ritmes en stijlvolle arrangementen zijn hét recept voor hun succes op talloze festivalpodia in Europa, Japan, Australië en Canada.

Belem

Subtiel en terzelfder tijd gedurfd. Ofte, de langverwachte ontmoeting tussen twee genereuze artiesten.

Ad Lucem

Ad Lucem is een spel van confrontatie en toenadering, loslaten en terugvinden. Het is de onwaarschijnlijke chemie tussen Belem (Didier Laloy & Kathy Adam) en Barbara Furtuna, een uitmuntend Corsicaans vocaal kwartet met een reperoire dat stemt uit een eeuwenoude traditie.

Belem & Ensemble Quartz

Belem is het zoete samenspel van traditionele Europese klanken en kamermuziek. Het Quartz Ensemble zorgt er echter voor dat het accent van hun muziek naar het klassieke verschuift. Het delicate en breekbare komt aan het oppervlak.

Diepte van de adem, de ijver die daar op volgt, de fijnzinnigheid die groeit en het gevoel dat zich overal in verweeft; een leven wordt verteld.

(fotografie: Lieve Boussauw)

Noir’s

Didier Laloy wordt al enkele jaren beschouwd als één van de meest gedreven gangmakers van de revival van de diatonische accordeon. Zijn vlotte podium-présence, beminnelijke karakter en diepgaande feeling voor de meest uiteen-lopende muziek genres maken Laloy tot een begeerlijk musicus.

GFVP*

Het Ghent Folk Violin Project, onder leiding van Wouter Vandenabeele, staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz.

De wonderlijke reizen van Olla Vogala

Olla Vogala brengt een fascinerende en originele verbeelding van muziek, woord en klank, telkens op zoek naar nieuwe wegen en beloftevol jong talent. ‘De wonderlijke reizen’ is een doorslag van een tocht doorheen tal van landen, de cultuurshocks, het exotisme en de liefde die mee de weg bepaalt en te vinden lijkt achter elke straathoek. Twaalf landen, twaalf composities geïnspireerd op de bereisde landen, met mensen van daar.

Resonance

Samuel Cattiau (contratenor) en Quentin Dujardin (gitaar) componeerden samen melodieën voor gitaar en zang, geïnspireerd op teksten en oud muzikaal werk van de 12de tot de 18de eeuw. Liederen die zingen en gezongen worden, repetitief, hypnotiserend. In deze geest en met grote vrijheid ondernemen Samuel Cattiau en Quentin Dujardin een muzikale expeditie doorheen tijdloze thema's.

L'amant malheureux

Franse luitmuziek uit de 17de eeuw

Strelende vingers beroeren de snarenweelde van de luit in poëtische, fragiele tafereeltjes van verboden of verloren liefde. De subtielste muzikale uiting van de Franse barok.

Woodstock unplugged

Het Woodstock rockfestival, oorspronkelijk aangekondigd als "An Aquarian Exposition: 3 Days of Peace & Music", vond plaats in de gemeente Bethel in de staat New York, van 15 tot 18 augustus 1969. Dit is inmiddels ruim 41 jaar geleden maar één band houdt de herinnering nog steeds levend:

More than a Voice

Françoise Vanhecke neemt haar publiek mee op een unieke reis doorheen de wereld van barok tot en met heden, van Mozart tot Puccini en van Piaf tot en met Bilbao gebruikmakend van allerhande zangstijlen zoals belcanto tot en met haar ISFV®, dat zij toepast als een volwaardige zangtechniek doorheen haar wereldwijde performances. Werken van vrouwelijke componisten worden ook uitgevoerd.

Le silence des saisons

Has Quentin Dujardin again left us a lasting trace along the path, an invigorating yet soothing sensation? Upon first listen, this is certainly the atmosphere of a great musical moment that seems to emerge from the new album, titled LE SILENCE DES SAISONS.

Kali City

Het stond in de sterren geschreven dat Karim Baggili aan een Arabisch repertoire zou werken. Niet enkel traditioneel, maar ook modern en eigenzinnig. Met het nieuwe album Kali City daalt Karim af in zijn herinneringen en zijn liefde voor deze muziek.

Pages

Music Idea

Met gedrevenheid en oog voor detail verzorgt Music Idea het management en de boekingen voor een kruim van muzikanten, met een uitgesproken voorkeur voor wereldmuziek, folk en klassieke muziek. Het resulteert in grote waardering van het publiek en verrassende ontmoetingen met de artiesten en hun muziek.

Inge Depraetere
mobile +32 475 89 07 21
ingedepraetere@musicidea.be
www.musicidea.be

Erkenningsnummer private arbeidsbemiddeling Vlaamse Gewest: VG.1349/BA

Binnenkort